Thursday, 22 March 2012

Hari yang rushing

Selasa
Tamat sudah class creative thinking aku terus berlarian ke Melaka Sentral. Pakcik bas itu sangat baik, sanggup pula dia menugguku. Ngam-ngam 7.59pm aku naik bas. Alhamdulillah. Syukur xketinggalan bas. Tu pun terpaksa ponteng kelas Psycho. Maaflah cik Wahab. Saya terpaksa. Ampunkan saya.

Sesampai je dirumah, mandi n terus tdo. Nasiblah mak jemah xterlajak tdo kan. Klo x appoinmnt nyer ntah kemana.

Rabu
8.00am
Lambat pulak menunggu di Orto. Satu je aku ni lemah, biler tgk org lain dok masuk kuar besi kt kaki la, berkerusi roda bagai. Terbit sudah insaf dihati, mereka lebih layak m'dptkn rawatan dprd aku yg hanya kebas di tgn. Bagaimanalah khidupan mreka ya? Aku yang baharu sedikit pon da rasa cam loser inikan pula mereka. Bersyukur jgk la Allah nk uji aku dgn skt yg macam ni je.

Ala, xjmp doctor yg passionate tu la.. xpe la. sume doctor sama je kan. Tp yg tu smangatnya lain. Rs nya trs baik skt aku ni. Hehe.. Ada jugak one of da doctor yg kt ctu kn CTS ni jgk tp berbanding aku layak la dia kn sbb klo diikutkan, ni penyakit org2 tua. Tetibe aku yg mude ni blh kn pulak. Xke lara kan. Hadoi..

Ai, june nt nk kn jmp lg doctor ni. Penatnyer berulang alik ke hospital ni. Tp rs nya doctor tu lg penat m'hadap psakit kan. Still lg bg preskripsi ubat yg sama. Neurobion n Ibuprofen. Multivitamin ok lg la nk mkn tp ubat thn skt rs nya mcm m'bazir je bg aku. Bkn mkn pon. Peritlah perut bila mkn. Trs gastrik wlaupon b4 tu da mkn nasi. Lg pon lg byk efek buruk nya drpd baik. gastrik, mual, pening, cirit-birit sampai berhari2.. So, better xyah mkn. Tp klo da tpksa aku balun jugak.

11.00 am
Awal setengah jam dr waktu appoinmnt kt OT. Xpe la, aku mgejar waktu ni. Ptg ni ada kelas. Beg, awl2 lg aku letak di ruang menunggu. Xnk la bwk masuk beg, nt therapist tu marah lak aku bwk mende brt2.. Td pon da kn tegur ngan doktor orto. Tp mmg ptt pon sbb camne la nk baik klo aku bebankan diri bwk brg berat2 kan. Diaorg tu sume prihatin.

Oh, kakak therapist yg slalu ngan aku tu xde. Klo ada dia mmg bersemangat sungguh la. Psyco tu penting (padahal kls psyco pon aku ponteng mlm td.. haha).. Tp nsb la therapist lain pon cambest. Kali ni ngan abg therapist pulak. Jgn jeles ye u'll. Good looking. Soft spoken. Cair sekejap. Haha.. Oh..my kita sebaya la.. Bgs betul, muda2 da kje kerajaan. Aku ni bila la nk keje kan.

Eh, tersempak abg pejal pulak. Keje kt hsptal lak dia. Hbs la dia m'nganjing aku sakit nih. Bkn aku yg mintak pon nk skt cmni. Ni nama nya bkerja kuat. Siang part time, mlm freelance. Padahal memanjang je aku online kan.. Tu la sapa suh blaja klo fmily xmampu kan. Pgajaran sume ni. Tp klo mende yg aku da wat mesti diteruskan. Gambatte!! Akan aku usaha sampai mati pon xpe. Xkn la aku nk kerah tnaga org tua aku, biarlah aku usaha skali. Nsb la lps da byr duit yuran. Amin.

Abg theraphy tu ckp tgn aku da makin oke. Makin kuat, makin sihat. Alhamdulillah. Tp walau camne pon sometimes bila aku bkerja kuat di siang hari, tgn aku akn skt blk. Kebas time tdo. N tgn kiri pon cam ada efek skit. Tp aku rasa myb sbb aku da byk gn tgn kiri skng ni, sbb tu la skt. Agaknya lah tuh.
Tgn, tlg lah beri kerjasama ye. Lama lg nk gn nih. Nasiblah aku byk research n download exercise utk CTS nih. At least mbantu jugak kn. Cuma keyboard n mouse aerodinamic tu yg blom beli lg..Xmampu la. Ptptn pon xmsuk lg. Ai..

Hari ni cuma wt 2 step je. Lilin pon xde la panas sgt, klo mcm sblm ni mcm nk terbakor rasanya. Trimas ye sbb cek suhu lu. Abg tu ckp jg lah tgn ni. Tgk sendi sume kecik je. Apa maksudnya eh? Bkn xjaga diri tp msalahnya zaman ni sume keje harus multi task. Dlm pada aku study, wt part time, freelance bagai. Laptop pon da 2 kilo dlm bag. Buku2 n kamera pon berat. Lg nk kn lukis2, kaler2. dlm Art bila mlukis mstilah gn psychomotor.. Seluruh fizikal ni dicurah utk melukis sesuatu. Da tu camne. Ai..

Bila aku rujuk pd doktor kt UiTM ms pdftaran ari tuh, depa suh operate je. Eii.. ngeri u.. Takutlah kite..

12.00pm
Berakhir suda utk sesi treraphy kali ni. Let's going back 2 Melaka ye.. Oppss..terlepas bas suda. Nsb la ada Bas Cepat. Tp tiket je mahal, bas buruk je. Xberbaloi lansung. Xkisah la. Ape2 pon jom p mkn lu. Tepat 1.30pm bas gerak ke Melaka.

3.30pm
Aku di Melaka Sentral. Kebingungan. Harus bagaimanakah aku mahu ke destinasi seterusnya? Bas nombor brape pon xtau. aiyaa, mcm ini myk ssh lor. Ingat nya baik jln kaki je tp nsb la jmp jgk dgn bas yg spatutnya. Nsb la ada jgk bdk UiTM yg naik bas tu. So, let's mbontoti dia. Haha..

5.30pm
Typography dan kelas kami telah bersatu. Hopefully da dear classmate sling mesra ceria sesama sendiri. Tp malu segan ni lebih berkuasa dlm diri. Asmah, tlg smngat!! We r on dgree now, don't b shy.. Sbb dulu aku sntiasa ngan tomboy n lelaki2 luar biasa, jd nya bila bhadapan dgn ramai prmpuan cantik2, jd pemalu pula. (mcm la aku ni laki kan..) ahaks..

Aiyo kelas smpai mlm pulak tu. Da la bdn blengas ni. Xselesa btl aku. Oh CTU cpt lah abis nyer pon. Xlarat dah ni Ustazah oi. Oh ye, ni nk pesan pd kwn2 nt kt kn beli 2 buah buku CTU ye. Salah satunya blh ddapati di Yes Bookmart n 1 lg nk kena tempah. Stock da abis. N yg best nyer aku dpt undi group terakhir yg wt presentation.. hahaha Tuah ayam nampak di kaki, tuahnya Asmah nmpk di jari. Walaupon jari aku CTS tp still istimewa lg..cewah cewah.. haha

Alhamdulillah 2 hari ni ku tempuh pancaroba. Ah, dunia semua tuh. Hidup mesti diteruskan walaupun pedang da menusuk jantungku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...